Meteen naar de content

Klanten geven ons een 9+

Thuis begint hier!

10.000+ tevreden klanten

De nacht bepaalt uw dag

Bel of mail ons

Welke soorten donzen dekbedden?

Er zijn veel verschillen in dons dekbedden, maar waar doe je nu goed aan? In onze showroom hebben wij verschillende donzen dekbedden, waar we met veel passie alles kunnen uitleggen. Wil je alvast meer te weten komen? Hierbij alvast wat tips.

Tip 1: Hoe lichter het dekbed (dus hoe minder gram dons) hoe beter het dekbed in kwaliteit is. Bij dons is er dus een vuistregel: Less is more. Hoe meer dons ze in een dekbed moeten stoppen om de warmteklasse te bereiken hoe slechter de kwaliteit. Het werkt dus tegenovergesteld. 

Tip 2: Vergelijk niet enkel het percentage dons en de prijs met elkaar. Er zitten nog 100 verschillen tussen bijvoorbeeld een 90% eendendons dekbed, waaronder de vulkracht, de NM waarde van de tijk, de herkomst van de dons en de fabriek waar het dekbed gevuld wordt. 

Tip 3: Is de prijs te mooi om waar te zijn? Trap hier dan niet in. De dons is van slechte kwaliteit, komt bijvoorbeeld niet uit Europa, is misschien wel levende pluk? Soms is de tijk die om de dekbedden zit dan gemaakt van  polyester, hiermee gaat de prijs omlaag maar lig je waarschijnlijk te zweten onder je nieuwe dons dekbed. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de donzen dekbedden die wij aanbieden in Nederland gemaakt worden en gevuld. Mocht er dan ooit wat zijn met het dekbed kunnen wij dat gemakkelijker opsturen of bij de fabriek laten nakijken. 

Hoelang gaat een dons dekbed mee?

Met een goed donzen dekbed kan je gemakkelijk 10 jaar doen. Denk dus goed na voordat je een dons dekbed koopt. Laat je goed informeren over de verschillende warmteklassen zodat je straks niet met een te warm of te koud dekbed zit. Daarnaast kun je beter iets meer geld uitgeven aan een duurzaam dons dekbed van goede kwaliteit waarmee je jaren slaapplezier hebt dan aan een koopje welke je na 2 jaar alweer weg kunt gooien.

 

Lekker slapen

Groot aanbod A Merken

Vakkundig advies

Heerlijk zitten & wonen