Meteen naar de content

⭐⭐⭐⭐⭐ 9,3

10.000+ tevreden klanten

De nacht bepaalt uw dag

Alles om overdag & 's nachts tot rust te komen!

Bel of mail ons

Te warm in bed?

Veel mensen hebben het te warm in bed.

We hoeven er niet om heen te draaien. In de zomer kan het in Nederland best warm zijn en benauwd aanvoelen en dan is het simpelweg te warm in bed.. Als de zon de hele dag volle kracht heeft geschenen op het platte dak van je slaapkamer, lijkt je bed soms wel een sauna. De warmte wordt opgenomen in de muren, waardoor het lastig is de kamer koel te houden of te krijgen.

6 praktische oplossingen voor een koelere slaapkamer

Wat kun je doen als je bed te warm is?

Je kunt natuurlijk je complete slaapkamer isoleren of een volwaardige airco installeren, maar er zijn gelukkig ook makkelijkere en minder dure oplossingen om je slaapkamer minder warm te maken. we hebben een aantal praktische oplossingen op een rijtje gezet. Maak vandaag van jouw slaapkamer ook een aangename slaapomgeving met deze checklist:

  1. Zet ‘s nachts minimaal 1 raam op een kiertje. Dit zorgt voor aanvoer van frisse lucht in je slaapkamer.
  2. Als je voor het slapen gaan wilt douchen, kies dan voor een warme douche. Hierdoor is je lichaam beter gewend aan de warmte en slaap je makkelijker. Als je koud doucht heeft dit juist een averechts effect, waardoor je juist meer gaat transpireren in bed.
  3. Gebruik geen synthetisch dekbed in de zomer. Synthetisch materiaal ademt minder en houdt meer warmte vast. Natuurlijke materialen zoals dons en katoen ademen veel beter, waardoor je beter slaapt. Er bestaan ook pure zomerdekbedden van katoen of wol. Deze zijn uitermate dun, redelijk in gewicht en gaan jaren mee. Juist voor de zomermaanden is een zomer-dekbed bijzonder geschikt. Je lichaam ligt dan echt ergens onder, wat een veilig en behaaglijk gevoel geeft. Wol is bijvoorbeeld doorademend en voelt toch gewichtig aan.
  4. Doe een Climate control molton rond het matras. Met een extra luchtlaag, creëer je meer ruimte tussen jou en je matras. De extra laag kan ook meer vocht opnemen, waardoor je bed minder klam aanvoelt.
  5. Sla je dekbed overdag helemaal open. Veel mensen maken hun bed helemaal op. Overdag verdampt het vocht dat in je bed is achtergebleven, gedurende je slaap. Als je je dekbed helemaal opmaakt, dan kan het vocht moeilijk verdampen. Door je dekbed helemaal open te slaan, ademt je matras beter en kan vocht makkelijker verdampen gedurende de dag.
  6. Gebruik een goed ventilerend kussen om je hoofd koel te houden. Kies bijvoorbeeld voor een geheel natuurlijk product, dat bijzonder goed ademt. Ook een extra koude kussensloop kan helpen!

Te warm in bed? Aan de slag.

Wij zijn benieuwd welke tips jij hebt toegepast en vooral welke voor jou het meest effectief waren.

Lekker slapen

Groot aanbod A Merken

Vakkundig advies

Heerlijk zitten & wonen