Meteen naar de content

⭐⭐⭐⭐⭐ 9,3

10.000+ tevreden klanten

De nacht bepaalt uw dag

Alles om overdag & 's nachts tot rust te komen!

Bel of mail ons

Slaapcomfort Jack Suykerbuyk doet mee aan het MRN initiatief!

Nederlandse matrasproducenten en -importeurs hebben het initiatief genomen de recycling van matrassen te bevorderen. Koninklijke Auping, Beter Bed, Hilding Anders, Ikea en Swiss Sense sloegen de handen ineen en richtten samen Stichting Matras Recycling Nederland (MRN) op.

Het doel van MRN is meer matrassen recyclen. En dus minder verbranden, wat nu veel gebeurt. Door het heffen van een afvalbeheerbijdrage (ABB). De afvalbeheerbijdrage is een wettelijke heffing opgelegd om de kosten voor het recyclen van matrassen te financieren. Matrasfabrikanten, -importeurs- en -distributeurs betalen de afvalbeheerbijdrage. MRN compenseert uit deze bijdrage de afvalinzamelaars, zoals gemeenten en milieustraten en winkeliers of retailers. Dat gebeurt door een jaarlijks oplopend percentage van de kosten te vergoeden.

De doelstellingen van MRN zijn goedgekeurd door de overheid en algemeen verbindend verklaard voor iedereen. De AVV (Algemeen Verbindend Verklaring) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gepubliceerd in de Staatscourant en hier te downloaden.

Hier hoort ook een uitvoerende partij bij. Dit doet Koninklijke CBM voor MRN. Zij zorgen dat de regeling effectief en kostenefficiënt verloopt en de doelstellingen worden gehaald.

Cijfers zeggen meer…

-1.6 miljoen afgedankte matrassen per jaar
-20.000 ton matrasafval per jaar
-75%gerecyclede matrassen in 2028

Het recyclen van matrassen is iets van iedereen. Of je nou producent of importeur bent, gemeente of afvalverzamelaar, verkoper of consument. Met elkaar moeten we zorgen dat meer matrassen een tweede leven krijgen. Door onderdelen te recyclen en opnieuw te gebruiken. Veel matrassen worden nu verbrand en dat is zonde. Van de energie, de grondstoffen en het geld.

We staan aan het begin en er is nog een lange weg te gaan. Maar we halen onze doelen als iedereen met ons meedoet. Kunnen we op jou rekenen?

alt

Lekker slapen

Groot aanbod A Merken

Vakkundig advies

Heerlijk zitten & wonen