Meteen naar de content

Klanten geven ons een 9+

Thuis begint hier!

10.000+ tevreden klanten

De nacht bepaalt uw dag

Bel of mail ons

Boxspring of ledikant?

Boxspring of ledikant.

Hulp nodig? ontvang slaap-advies van onze experts na het invullen van de slaap-keuzehulp tool. Vul hem in

Je bent toe aan een nieuw bed! Maar wat moet je kiezen? Wil je een boxspring, ledikant of vrijstaand model? Of wil je alleen matrassen of bedbodems?

Om te beginnen raden we je aan de volgende vragen te beantwoorden.

  • Wil je graag iets van hout of liever iets van stof/lederlook in de slaapkamer?
  • Wensen jullie een vlakke uitvoering of vinden jullie het prettiger als het bed met de rug en/of voet omhoog kan?
  • Welke maat kan er op de slaapkamer staan? Zowel in de breedte als in de lengte.
  • Het huidige slaapsysteem, is dit altijd goed bevallen? Zo ja, is dit een specifieke opbouw, merk of fabrikant?
  • Wat wensen jullie te investeren in een goede nachtrust?
  • Eventueel andere punten welke voor jou belangrijk zijn?

Waar kun je een boxspring kopen? Zo goed als overal… op elke hoek van de straat en zelfs in bouwmarkten worden al ‘boxsprings’ aangeboden. Maar wat is nu een boxspring? Als we het vrij vertalen is het een bak met veren. Nu zijn er verschillende types qua vulling. De ‘goedkopere boxsprings zijn niet meer dan een gestoffeerde houten bak, dus inderdaad geen echte boxspring zoals de verwachting zou zijn. Let hier altijd goed op en vraag naar de inhoud aan de slaapadviseur! Een goede boxspring is uitgevoerd met een pocketvering in de onderbox. Er zijn ook mogelijkheden voor het gebruik van een Bonell vering in de onderbox. Wij raden een boxspring met Bonell veren of geen veren ten zeerste af. Het biedt weinig tot geen comfort en is niet wat jullie voor ogen hadden. De pocketvering is de veer die in de boxspring hoort te zitten. Hier zijn nog legio mogelijkheden in; zoneringen, hoogte verschillen per zone, hoeveel slagen, side to side of omsloten door een schuimen rand. Lat om lat systeem, dichte plaat, spiraal of een geperforeerde onderkant. Dit zijn allemaal punten waar op gelet dient te worden bij de eventuele aanschaf van een boxspring.

Is een boxspring beter dan een lattenbodem of ledikant?

Nee! Als de opbouw goed is en afgestemd is op jullie comfort gaat er niets beter zijn. Wij vinden het meer een persoonlijke voorkeur. Een ledikant is er in meerdere uitvoeringen; welke houtsoort word erin verwerkt, welk type bodem ÉN welk type matras past er bij jullie persoonlijke slaapsysteem? One size fits all is dan ook niet echt aan de orde bij een slaapsysteem of boxspring.

Wij hanteren van beiden slaapsystemen de A-merken; Auping, Tempur, Pullman, Ergosleep, Kuperus en M-line en adviseren jullie graag over een persoonlijk slaapsysteem dat geadviseerd wordt op persoonlijke voorkeur, lichamelijke eigenschappen, optische wensen en eventuele medische punten. Hier wordt echt aan ieder aspect gedacht!

Hoelang gaat een bed mee?

De levensduur adviseren wij: een topdek vervangen na 5-6 jaar, een (boxspring)matras na 8-10 jaar, een bodem in een ledikant of een boxspring na 25 jaar, dit afhankelijk van het type bodem, onze bodems mogen lekker 25 jaar hard werken voor jullie goede nachtrust😊!

Dus waar een boxspring te kopen? Die vraag stellen wij graag aan jou! Mocht er interesse gewekt zijn voor het maken van een afspraak of het bezoeken van onze showroom? De koffie staat altijd klaar!

Benieuwd naar het zorgeloos kopen van een slaapsysteem, bed of boxspring? Van uitleg tot montage in de slaapkamer. Met zelfs de mogelijkheid van het retour nemen van de oude slaapkamer! Bel ons gerust.

Lekker slapen

Groot aanbod A Merken

Vakkundig advies

Heerlijk zitten & wonen