Meteen naar de content

⭐⭐⭐⭐⭐ 9,3

10.000+ tevreden klanten

De nacht bepaalt uw dag

Alles om overdag & 's nachts tot rust te komen!

Bel of mail ons

Bedyoga

Wakker maar nog geen zin om je bed uit te gaan?

Probeer eens bedyoga!
Buiten is het nog donker, buiten de dekens is het fris… dat irritante geluid van de wekker… het is weer tijd voor een nieuwe dag!


Om nog even te genieten van je heerlijke bed geven we hier een paar tips voor Yoga in bed, ofterwijl BEDYOGA! Probeer deze 7 oefeningen eens; we zijn benieuwd hoe het bevalt!

1. De liggende vlinder

Zet je voetzolen tegen elkaar, laat je knieën naar buiten vallen. Leg je handen op je buik en adem rustig naar je handen toe. Inademend gaat de buik omhoog, uitademend gaat de buik omlaag. Doe dit een paar minuten en verplaats dan je linkerhand naar de borst: adem in naar de rechterhand en uit naar je linkerhand. Je zult merken dat je energie gaat stromen, doordat je bewuster en dieper gaat ademen.

2. Bevrijdende houding

Je ligt nog op je rug en trekt je rechterbeen gebogen naar je toe, met je handen druk je je been op de uitademing tegen je buik. Dit bevordert de spijsvertering en werkt daardoor reinigend. Doe dit minimaal zeven diepe ademhalingen. Ga eerst door naar oefening 3 voor je de andere kant doet.

3. Liggende buikdraai

Deze draai komt voort uit de vorige oefening. Strek je linkerbeen, buig je rechterbeen en draai hem naar links, over je gestrekte linkerbeen heen. Je rechtervoet haak je achter de knieholte. Strek je arm naar rechts en kijk ook die kant op. Je activeert zo je wervelkolom en de belangrijke energiebanen die er omheen cirkelen. Herhaal oefening 2 en 3, maar nu met het linkerbeen gebogen.

4. De Sprinkhaan

Schuif je kussen weg en ga liggen op je buik. Strek je armen achter je rug en strek je benen achteren. Til je borstkas op en stel je daarbij voor dat iemand je aan je polsen optrekt. Til tegelijkertijd je benen op. Je balanceert op je buik en omdat je op een zachte ondergrond ligt, is het een milde massage voor je buikorganen. Tegelijkertijd geeft deze achteroverbuiging je het gevoel dat je de wereld weer aankunt.

5. Liggende Berghouding

Strek je linkerbeen van je af, en dan je rechterbeen. Doe dit een aantal keren, dat is goed voor de onderrug. Strek dan je hele lijf, dus ook de armen en benen. Adem in en rek je helemaal uit, en met een uitademing laat je alles los. Herhaal dit een paar keer.

6. Speelse ruglig

Dan komt nu het moment dat je de deken openslaat. Strek je armen en benen omhoog, zodat je lichaam de vorm heeft van een U. Cirkel eerst met handen en voeten, om je gewrichten los te maken. Houd dan armen en benen gestrekt omhoog (minimaal een minuut). Zo verzamel je energie in je buik en het is meteen een milde oefening voor je buikspieren. Buig dan je ellenbogen en je knieën, flex je handen en voeten. Breng je rechterbeen en je rechterarm omhoog, je handpalmen en voetzolen wijzen richting plafond. Buig dan langzaam weer je rechterarm en –been, en strek tegelijkertijd je linkerarm en –been uit. Doe deze hele oefening drie keer aan elke kant. Schud dan je armen en benen helemaal los.

7. Zittende kat

Tja, je zult er toch een keer uit moeten... Ga liggen op je rechterzij, en kom rustig omhoog. Kom nu rechtop zitten op de rand van het bed. Beweeg je rug op de inademing naar voren (holle rug) en op de uitademing naar achteren (bolle rug). Er volgt vanzelf een inademing, daar hoef je verder geen moeite voor te doen. Na die spontane inademing, adem je weer krachtig uit waarbij je je buik weer extra intrekt. Het accent ligt dus op de uitademing. In feite is het niet meer dan een gewone inademing en een krachtige uitademing. Doe deze oefening één tot vijf minuten. Nu hopen we dat je klaar bent voor een heerlijke, relaxte en onbezorgde dag!

Lekker slapen

Groot aanbod A Merken

Vakkundig advies

Heerlijk zitten & wonen